keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Pieni lisäys TopTen historiikkiin


Kirjoitin Anttilan TopTenin historiikin kirjaan 12 Tuumaa, ostakaa se tai lainatkaa kirjastosta. Löysin käsikirjoituksen ja julkaisen ihan omalla luvalla pätkän jota kirjassa ei jostain syystä julkaistu. Tämä on kirjoitettu ennen kuin Kesko myi Anttilan saksalaisille. Kirjoituksessa on sen verran lukuvirhettä, että Kesko aiheutti organisaatiomuutoksella noin 200 miljoonan tappiot, joku puhuu summasta 1,2 miljardia, joka olisi koko Kesko-Tuko-Anttila seikkailun tappio. Se on pois kauppiaden osingoista ja mukana leivän hinnassa.

Kaikille eilen irtisanoitulle pahoittelut, te ja me teimme parhaamme, se ei riittänyt.

Titanic olisi vieläkin liikenteessä jos sitä olisi johdettu oikein, samoin Nokia, Anttila ja moni muu.

Jälkiviisaus on tietysti kauneinta viisautta.  Positiivista on ollut median kiinnostus Anttilan historiaan. Anttila on osa meidän perimää, ehkä siitä voisi jotain oppiakin.

Itsekin olen heittänyt satoja Anttilan kuvastoja roskiin, nyt niistä saisi divarissa 20 euroa kpl.  Kyllä köyhän pitäisi säästää kaikki! 


Vuonna 2013 alkoivat Anttilassa isot irtisanomiset, joille ei loppua näy, itse halusin lähteä heti kun oli mahdollista, eläkeputkeen, työt Anttilassa päättyivät toukokuussa 2013.  Jotain keskolaisesta johtamisesta kertoo sekin, että johtajat jotka tulivat Citymarketista ja tuhosivat Anttilan, jatkavat entiseen tapaan uudessa Citymarketin organisaatiossa, ”voittajien” joukossa, kuten he itse toteavat.   Harmittavasti työurani pituudeksi Anttilassa jäi vain 39 vuotta ja 8 kuukautta, neljästäkymmenestä vuodesta jäi puuttumaan  neljä kuukautta, olisin saanut taas uuden hienon rintamerkin ja viikon lomaa.   Sydän jäi kuitenkin Anttilaan,  harmittaa ja säälittää hyvien ihmisten kohtalo, yksi Suomen tunnetuimmista brändeistä tuhottiin muutamassa vuodessa, samalla tuhoutui oma elämäntyö.  Vuoden 2015 alussa Anttilan ja Citymarketin hankinnat eriytettiin, monet markkina-analyytikot arvelevat että Anttila tullaan ajamaan alas.

Miksi Anttilasta tuli Suomen johtava äänitekauppa ? Toki olen siihen  suurin syyllinen, mutta mukana on ollut monta huippuammattilaista; Jan Vuorinen,  Seppo Kaijansinkko, Markus Kovanen, Kristiina Karvinen, Mary Grön, Kimmo Hintikka, Elena Kataja muun muassa.  Kaikille yhteistä oli hurja yhteishenki, Anttilan henki, työpaikka oli sellainen ettei sieltä olisi millään malttanut lähteä kotiin.  Toinen oli organisaation keveys ja vapaus, minkä ostit sen myit, se oli jo Kalle Anttilan perintö, nopea päätöksenteko on aina valtti kilpailussa.  Kesko tuhosi tämän ja yrittämisen hengen kertaheitolla lopputuloksena kymmenien miljoonien tappiot ja satojen ihmisten irtisanomiset.   

1 kommentti:

 1. Hyvää päivää,

  Tarvitsetko kiireellistä lainaa rahoitustarpeiden ratkaisemiseksi, me tarjoamme lainaa
  joka vaihtelee $ 3,000.00 - $ 1000,000.00 Maksimi, olemme luotettavia, tehokkaita,
  nopea ja dynaaminen, 100% taattu laina myös se antaa (euroa, puntaa
  ja dollaria.) Kaikkiin lainoihin sovellettava korko on (3%), jos olet
  ovat kiinnostuneita palaamaan meille.
  kautta: (ROLINGSLOANPACK@GMAIL.COM) Palveluihin sisältyvät:
  * Kodinparannus
  * Laina Inventor
  * Velkojen konsolidointi laina
  * Yritysluotot
  * Henkilökohtaiset lainat.
  * Vakuushyvitys
  ota yhteyttä tänään ja olemme iloisia voidessamme tehdä liiketoimintaa kanssamme
  sähköposti: (ROLINGSLOANPACK@GMAIL.COM)

  VastaaPoista