tiistai 23. kesäkuuta 2015

Mitä sitä mies ajattelee ja mitä sitten tapahtuu ?

Tänään sataa Punkaharjullakin kuin Esterin sieltä, näyttää tulevan osittain rokulipäivä.  Tuli mieleen blogin kirjoittaminen ihan omasta päästä.  Siis mitä siellä tapahtuu ja tapahtuuko sitten mitään.  Tämä on tutkijoille ja jälkipolville vapaasti käytössä.  Laitoin asioita ylös ranskalaisin pilkuin ja nyt illan päätteeksi kirjoitan ne tieteelliseen muotoon.

Heräsin 6.05.  Mitäkö ajattelin ensiksi? Ei ei, se oli 40 vuotta sitten.  Tietenkin golfia.  Meillä piti olla koukkupolvisten kuukausikisa klo 10.10.  Heikki oli jo ehtinyt laittaa tekstarin ja ehdotti pelin siirtämistä.  Sitten ensi töiksi nettiin ja sadetutkaa katsomaan.  Sovittiin uusi peli 13.40.

Kaurapuuro on loppu!  Järkyttävä havainto, ei oikeata puuroa eikä pussipuuroa, jota ei syö kyllä kun hätätilassa. Kaurapuuro ja mustikat pitävät miehen tiellä ja pelikunnossa, nyt tuli todella epävarma olo.

Vaimoihminen ei ole häiritsemässä, lähti ystävättärien kera Tallinnaan.  Ehdotin että muutetaan laivalle asumaan, eri vuoroihin tietysti ettei tulisi kyllästymistä, halvempaa se olisi kuin pitää nyt kahta asuntoa, ei tuo hirveästi vastustanut tai ei varmaan kuunnellut.  Risteilyt ovat siitä kummallisia että mitä useammin siellä käy, sitä halvemmaksi tulee. Sitä voisi ruokakauppa tai Alkokin kehitellä.
Miksei tuollainen asuntolaiva voisi parkkeerata Tallinnan matalalle ja julistautua veroparatiisiksi? Jäiden tullessa, voitaisiin pistäytyä vaikka Malagassa pelaamassa golfia.

Eläkettäkin olisi kiva nostaa.  Tein eläkehakemuksen Varmaan 18.4.  olen oikeutettu eläkkeeseen 1.6. alkaen, olen siitä asti käyttäytynyt kuin eläkeläinen, etuillut jonoissa jne.  Kuitenkaan Varma ei ole saanut eläkepäätöstä aikaiseksi.  Tiedustelin sitä ystävällisesti 18.6. siis kaksi kuukautta hakemisen jälkeen, hyvin ystävällisesti he valittelivat että valitettavasti hakemuksen käsittely on ruuhkautunut.  Just joo. Se oli uutta tässä maassa.  Eläkkeethän on jokaisella laskettu päivän tasalle, sentilleen, sen voi tarkistaa itse milloin tahansa netissä.  Sitten nämä emännät leipoo sitä hakemusta kuukausitolkulla. Sen verran kettu olen, etten ole vielä eronnut työttömyyskassasta, joten viralliset tilastot näyttävät yhtä eläkeläistä ja työtöntä yhtä aikaa.  Onkohan tuollaisessa firmassa kuin Varma, koskaan kiire?  Juostaanko mun eläkkeen kanssa monessa palaverissa?  Jotenkin epäilen että vuosien päästä tämänkin homman hoitaa joku robotti.

Netti tökkii.  Varmasti ihmiset tuijottavat sadetutkaa ja Pöllän pojat pornoa, meillä on kolmeg-mokkula joka selvästi kuormittuu joskus yli.  Yritin selvittää neljägn hintaa netistä mutta ei siitä tullut mitään selvää.

Voikun olisi rakko yhtä hyvä kuin tuolla Minniellä.  Se nukkui yli kymmenen tuntia eikä tee elettäkään ulos menemisessä. On varsinainen hienohelma, jos tulee pisarakin vettä, silloin painuu takaisin pehkuihin, ettei turkki kastu.

Kreikkaakin ajattelin, kuten joka päivä.  Onhan tämä näytelmä josta varmaan tehdään näytelmiä ja elokuvia vielä pitkään.  Jokainen taliaivokin ymmärtää, ettei Kreikka ikinä pysty maksamaan niitä velkojaan, mutta uutta palaveria pukkaa kyllä joka päivä.  Toisaalta siinä maassa on yksi toimiva organisaatio, se on armeija, kun siellä loppuu palkanmaksu, loppuu turhat palaveritkin.  Venäjä voisi ostaa koko maan, saisivat hyvät lomatontit ja kalavedet, velaksi tietysti. Ehkä Putin ottaa vastuulleen kaikki Kreikan velat, sitten on taas pieni maksuaikaneuvottelu  EUn kanssa edessä. Viking-linja voisi ostaa koko Rhodoksen saaren, maalata sen punaiseksi ja järjestää todellisen 24 tunnin risteilyn joka päivä.

Laitoin Minnien pissille väkisin.  Sen jälkeen juostiin autoon ja kauppareissulle.  Ostin kaksi pakettia KaRu-pikapuuroa, se on parasta mutta sitä saa vain harvasta kaupasta.  Jotain unohdin varmasti ostaa, mutta se tulee sitten mieleen kun kauppa on kiinni. Kauppaan on kymmenen kilometriä ja saman verran minuutteja.  Jos ei olisi autoa, mitenkäs sitten.  Aika monella asia on vielä joskus edessä.

Puumalaisen Erkkiäkin ajattelin, Erkki on naapurikylässä lomalla, hän otti eilen yhteyttä, ehkä kahvittelemme vielä loppuviikosta.  Erkin kanssa tehtiin vuosikymmenet kauppaa, mutta hän ei lopettanut yhteydenpitoa kuten useimmat vanhat tutut, vaan naureskelemme silloin tällöin maailman menolle puhelimessa ja netissä.    Todennäköisesti järjestämme tavatessamme ensin Kreikan tilanteen, Suomen talouden ja levybisneksen uuteen uskoon.  Haukumme kaikki muut levy-yhtiöt paitsi Poptorin ja Titi-tuotannon.

Pikainen autoreissu postilaatikolle.  Hesari ja muutama lasku.  Pirjo-siskolta kirje, kirjeitä on mukava saada.  Ihan erilaista kuin tekstarit tai sähköposti.

Klo 11.53 alkoi sade hieman vähentyä.  Kolmet kahvit keitetty, seuraavaksi makaroonin keittoon.

12.01 tuli Cadillac Escalade pihaan. Naapurin emäntä toi mallasleipää. Täällä on jotkut eläkeläisten palvelut aivan kohdallaan. Karviossa tehdään maailman parasta leipää, sitä tulee joskus matkustavien mukana.
Lounasvalinta olikin sitten hernekeittoa ja mallasleipää.  Siitä voi tulla jälkijytky, mutta so what.

Sade loppui klo 13.40 niinkuin oli tilattu ja pojat lähti taas jakamaan rahaa golfkentällä, tänään olikin kolme kilpailua samassa, arvatkaa kestikö palkintojenjako jonkun aikaa.  Luultavasti voitin niistä yhden, taas on tienattu seitsemän euroa puhdasta. Peli tökki  koko ajan, mutta rutiinilla tuo meni.

Golfin suurin ongelma on täälläkin hidas peli, kierros kestää hillittömän kauan, matkoineen kuusi tuntia taas.  Minnie haukkui kun tulin kotiin. Kuunnelkaa itse Radio Novaa kuusi tuntia kun eväänä on kupillinen vettä. Kenttä oli uskomattoman hienossa kunnossa, vaikka vettä satoi koko aamun.
Huomenna ajattelin pitää golfista vapaan päivän.  Se on kyllä yleensä yhtä kuin juopon lupaus, ei koskaan enää.

Iltapalana salaatti ja Vatajan ribsejä, Minnie sai lisää vettä ja luvan ajaa naapurin Vili-kissan puuhun.
Ihan hyvä päivä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti