keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Asiantuntija antaa palaa

Täällä metsän keskellä on aikaa seurata erilaisia medioita.  Suomalaiseen mediaan on pesiytynyt sana ASIANTUNTIJA. Kun toimituksella ei ole juuri hajuakaan miten asiat ovat, annetaan puheenvuoro mielellään vielä nimettömälle ASIANTUNTIJALLE jonka lausahduksista sitten vetäistään lööpit.  Jos on oikein paha juttu niin sitten kysytään oikein Turun yliopiston professorilta.

Täten julistaudun ASIANTUNTIJAKSI alueena kaikki mahdollinen.

Mielenkiintoista on tämä hallituksen uusi julistus, kauheuksista jotka toteutuvat lain voimalla, kunhan nykyiset työehtosopimukset lakkaavat vuoden päästä.  Nyt jo hätäisimmät ovat laittaneet perseet kenttään vastalauseena hallituksen suunnittelemille toimenpiteille, vuoden päästä.  Kotkan Prisman työntekijät ovat poistuneet työpaikaltaan.  Asiantuntija huomauttaa että onpa lainkuuliaisia kansalaisia, laiton lakko.  Tuskinpa osuuskauppa uskaltaa tehdä heille mitään.  Harmi kun ei voi pysäyttää jäänsärkijöitä.  Opettajat voisivat mennä lakkoon loppuviikosta, on luvattu kunnon kelejä.
Ahtaajista en sano pahasti, saattavat närkästyä ja lopettaa ahtaamisen.  Joku terästehdaskin on marssinut ulos, nyt on hyvä sää mennä verkoille.

Olen hieman miettinyt että tämä kolmen suuren hallitus pelaa isoa peliä.  Tämän talouskriisin pohjia ei ole vielä läheskään katsottu, meneekö ay-liike nyt hallituksen miinaan ja ryhtyy vastustamaan kaikkea.  Mitään järkevää ei ole kuitenkaan esittää tilalle, ainoastaan lisävelkaa ja tuulimyllyjä.  Vaikka kaikki menisivät lakkoon ja pyörät lakkaisivat pyörimästä, mikään ei muuttuisi ainakaan parempaan ja hallitus voisi sitten taas kertoa kuka ja mikä on syyllinen.  Sitten leikattaisiin vähän lisää.  Jossain oli jo ehdotus, että jos mentäisiin takaisin neuvottelupöytään.  Perinteellinen tapa on neuvotella ja vetkutella loputtomiin, mieluummin kertärytinä kuin ainainen kitinä, toteaa asiantuntija.

Ainahan voidaan äänestää uusi eduskunta ja muodostaa uusi hallitus, mutta samat ongelmat ja lainalaisuudet siellä ovat odottamassa.  Suurimmat reppanat tuntuvat olevan oppositiossa. Myös siinä tulevassa.

Vanha Kekkosen fraasi oli, että malttaako Suomi vaurastua ?  Ei malta, minulta ei saa ottaa mitään pois, se on saavutettu etu.

Valtio saa rahaa verottamalla, liiketoiminnoista ja omaisuuden myynnistä.  Se on aika helppo laittaa vaikka exeliin, paljonko on tuloja.  Kun valtiolla on tietyt menot- puolustus, koulutus, sosiaalitoimi jne. eihän se voi mistään muualta säästää kuin omista kuluistaan.  Veroja ei voi aivan loputtomiin nostaa, arvonlisäverokin on jo niin suuri, että sen kertymä laskee kun ostovoima heikkenee jos sitä nostetaan.  Se tulopuoli pettää koko ajan, kun työpaikat ja veronmaksajat vähenevät.

Työpaikkoja syntyy jos on tuotteita ja palveluja jotka käyvät kaupaksi.  Suuria teollisia työpaikkoja ei enää synny, kaikki uusi on pientä.  Pienet yhdessä voivat pelastaa tämän maan.  Maksamalla ihmisille kaksi vuotta ansiosidonnaista - kuten minulle kävi- ei taatusti tapahdu mitään.  Osa ottaa senkin jo saavutettuna etuna, käy töissä hetken verran jotta saa taas liiton rahaa.

Lähiaikojen mielenkiintoisin tv-ohjelma tulee olemaan eduskunnassa hallituksen kyselytunti, tuskin maltan odottaa.  Veikkaan että se tyhmyyden pohjakin nähdään vielä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti