sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Golfaiheista höpinää- voi jättää lukematta, sisältää vain totuuksia


Olipa tänään erikoinen European Tourin finaali josta puhutaan kentillä ja golfpalstoilla pitkään.  Mikko Ilonen oli mukana voittotaistelussa vielä 9 reiän jälkeen siis enää yhdeksän jäljellä.  Sitten yksi huono lyönti, oman kertomuksen mukaan väärä mailavalinta ja mopo karkasi käsistä, sipuli hajosi, kaali ei kestänyt, naru lähti käsistä jne. Nämä puhuu vähän samanlaista selkokieltä kuin Timo Soini.

Itse seurasin peliä suorana lähetyksenä, samaan aikaan oli tekstiviestit ja twitter auki Hollantiin ja Tanskaan, josta kaverit antoivat kommenttia.  Heidän mielestään tuollaista ei pitäisi tapahtua tuolla tasolla.  Yhden reiän voi mokata, mutta ei montaa peräkkäistä voi lyödä läskiksi.  Ilonen menetti itse noin 90 000 euroa, nelossijakin olisi antanut 100 000 euroa, nyt tuli runsas kymppitonni.  Ei siinä mamma kiittele kun Mikko tuo tilipussin kotiin, Eino ei saa joulupukilta kuin käpylehmiä.   Huonoimmassa tapauksessa Ilonen jää ulos Dubain kisoista, joissa kaikki saavat rahaa, mutta vain 60 Tourin parasta.

Jokainen joka on pelannut golfia tai mitä tahansa pallopeliä, tietää että tällaisia päiviä tulee joskus.  Kun ei huvita niin ei huvita.  Ammattiurheilijaa on kuitenkin rakennettu omalla ja vieraalla rahalla, joku valmennuksen osa ei nyt ole mennyt perille, tai sitten Mikko on ihan oikea itsepäinen suomalainen.

Ilonen on vaihtamassa caddieta joka näille kavereille on joskus kaikki kaikessa, saa nähdä löytyykö parempi.  Suomesta ei ehkä ainakaan, ellei joku vähemmän onnistunut ammattilainen.  Caddie on osittain seuralainen, huumorin ylläpitäjä, mutta myös kentän  ja olosuhteiden lukija, pituudet ja mailavalinnat lienevät rutiinia.

Oma golf on hieman vaiheessa, olen ollut kaksi ehkä viimeistä syksyn kaunista päivää pelaamatta.  Kun on vaimo, tytär, tyttären poika (villi) ja koira kotona, yhtäkkiä huomaa ettei ole aikaa golfinpeluuseen eikä kaljanjuontiin.  Kierroksia on takana 140, viime vuonna niitä oli yhteensä 165 joten ei tässä varmaan ennätyksiä rikota.  Noh, kävin koiraa kusettamassa ja ostin purkin olutta.

Pelasin perjantaina kaverin kanssa joka oli pelannut 20 vuotta, asui golfkentän vierellä, hän pelasi kierroksella tuloksen 103.  Hän oli leikannut elokuussa vasemman käden peukalon irti, mutta pelasi nyt golfia yhdellä kädellä.  Tämä kertoo kuinka vakavasti riippuvuudesta on kysymys.  Kierroksen aikana, neljän-viiden tunnin kuluessa kaverista kuin kaverista yleensä tietää kaiken, 95 % golfista on odottelua ja rupattelua.  Tämän kaverin vaimo oli saanut perinnöksi kesämökin saaristosta, oikein hankalasta paikasta.  Mökki oli ollut hoitamatta vuosikymmeniä, nyt kaveri joutui lievän painostuksen jälkeen remontoimaan mökin lattiasta kattoon.  Viimeisenä työnä oli terassin laudoitus, viimeistä terassilautaa sahatessa lauta löi vastaan ja peukalo irti.  Varmaan ajatus oli jo että **ttu kun tämä lauta on paikallaan, meikä lähtee golfaamaan.

Jos olisin Mikko Ilonen, sauna olisi lämmin ja vetäisin perseet olalle.  Saattaa olla ettei Mikolla ole saunaa tuolla Saksan maalla.  Yleensä seuraava kierros onkin sitten jo parempi. Sauna auttaa aina.

2 kommenttia:

 1. Googlasin Martin blogi ja satuin tänne Sinun sivuillesi. Kirjoitan myös Martin blogia, asun Kaivokselassa ja olen palvellut Anttilaakin. Olisi kiva vaihtaa ajatuksia.
  Terveisin Martti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan yhden Turusen Martin Hämeenkylästä, oletko se sinä? Onko sulla osoitetta omaan blogiisi. Ilman muuta voidaan rupatella, tuossa ostarilla on laadukkaita ravintoloita. T Martti

   Poista