tiistai 8. joulukuuta 2015

Pieni palaa historiaa 35 vuoden takaaOlin tuotepäällikkönä Anttilan konttorilla Kalevankadulla, aamulla 9.12.1980. Ensimmäinen tapaaminen oli jo  paljon ennen kahdeksaa, Musiikki-Fazerin myyntipäällikön, Timo Jokelan kanssa.

Timppa totesi heti avauksena, vittu, nyt ne ampu sen!  Minä ihan H Moilasena, että kenet. No, Lennonin.  Olimme molemmat juuri näin monisanaisia.  En ollut kuullut tai nähnyt uutisia aamulla, eikä konttorilla ollut siihen aikaan ketään muuta, mikä oli tavallista.    Olin hetken aikaa hiljaa ja totesin, että vittu, ostan sen kaikki levyt sulta.   Jälkeenpäin tuli mieleen, että olisihan tilanteessa voinut osoittaa ehkä jonkinlaista sivistynyttäkin käytöstä.  Myöhemmin päivän aikana sitten alkoi tajuta koko tapahtuman traagisuuden ja sen ettei maailma enää koskaan ole entisensä.

Muutamaa viikkoa aikaisemmin Lennonilta oli ilmestynyt LP Double Fantasy, joka ei ollut kovin suuri menestys.  Fazerin varastokin oli alle tuhat, siitäkin ilmeisesti Levypiste vei jonkin verran myöhemmin päältä.  Double Fantasysta voi olla montakin mieltä, varsinkin Yoko Onon osuuksista, mutta olihan siinä hieno hitti Starting Over ja Woman muun muassa.

Saman päivän iltana olimme saunomassa Hotelli Presidentissä, Tajakan Reijon kanssa ja maksajina  mukana Matti ja Teppo.  Tapahtuma oli tietysti koko illan puheenaihe, heitä se oli koskettanut todella raskaasti.

Huvittava muisto vielä illasta, saunomisen jälkeen pyrimme syömään hotelli Presidentin ravintolaan, siis sisäkautta.  Minä en ollut tarpeeksi hienosti pukeutunut hotellin tasoon nähden.  Ei muuta kuin takaisin saunakamariin ja sinne tilattiin sitten menuu.  Kun Matista ja Teposta tehdään joskus elokuva, tästä pitää tehdä draamaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti