lauantai 2. tammikuuta 2016

Uutta Vuotta

Olin jo henkisesti siirtynyt bloginpidosta eläkkeelle, mutta molemmat lukijani ovat vaatineet lisää tarinaa.  Vuosi on alkanut ihan kivasti kiitos kysymästä.  Toistaiseksi parasta on ollut se että pysyin pystyssä tänä aamuna koiraa ulkoiluttaessa, olipa pettävä keli, pari senttiä lunta ja alla jäätä.  Yhdessä vaiheessa kaikki 93,2 (eilen vielä 94,1) kiloa olivat yhden polven varassa, onneksi se kesti vielä.

Uusi vuosi ja joulun jälkeinen elämä on ollut varsin rauhallista, siihen on auttanut meillä molemmilla hitonmoinen lentsu, joka alkoi joulun aikaan.  Itsellä meni monta vuotta ilman kunnon tautia.  Minulla saattaa olla Keskon ennätys pitämättömissä sairaslomissa, meni 26 vuotta ilman merkintää.  Sitten tuli pomo joka alkoi vittuilemaan tosi rankasti, kävin hakemassa yhden päivän sairaslomaa, tosin sain kaksi, mutta vastaanotto oli vasta iltapäivällä.  Sain vielä työpaikkalääkäriltä luvan mennä hiihtämään sairaslomalla.  Hän oli muuten työpaikkakiusaamisen tutkija, nainen ja hyvä lääkäri.  Kun vein sairalomatodistuksen tälle naispomolle, ei häneltä eikä hänen pomoltaan sen jälkeen kuulunut aihesta mitään.  Ulkoistui kumminkin aika pian sen jälkeen.

Alkoholia on nautittu joulun jälkeen tasan yksi purkillinen olutta saunassa.   Se mitä tälläinen toiminta aiheuttaa, on hemmetin hyvät ja pitkät yöunet.  Eilen saattoi moni aloittaa tipattoman tammikuun, joka asiantuntijoiden- tosijuoppojen- mielestä on täyttää huuhaata, jos on ongelmaa, se tulee taatusti takaisin helmikuussa.   Eilen sai Hesarin nettiversiossa julkisuutta uusi alkkarikirja, Happotesti, kirjoittaja Kalle Lähde.  Ei varmaan sattumaa että julkaisupäivä on ensimmäinen tammikuuta.  Toinen hyvä opas alan harrastajille on Teemu Suomisen Soberismia, jota olen joskus ennenkin kehunut, Teemu on entisiä musiikkiammattilaisia, olemme varmaan jossain kokkareilla ryystäneet saman pöydän ääressä.  Aiheeseen liittyen luin eilen erään rockhistoriikin, Jimi Seron kirjan Mun tie.  Jimi Sero ei heti itsellekään soittanut kelloa tai bassoa, mutta hän oli Smack ja Balls yhtyeiden basisti, Smack oli oli lähellä läpimurtoa USAssa, mutta sitten nämä veitikat päättivät tulla tekemään sovitut keikat Lallintalolle ja Tavastialle.  Seron kirja on kuten monet muutkin rokkareiden muistelmat, lähinnä pelkkää viinanjuontia ja sekoilua.  Jäihän näistä soittajista moni matkan varrelle, mutta on näistä selviämistarinoista amatöörijuopolle vielä pitkä matka, ihmeen paljon ihmisen kroppa kestää kaikenlaista.

Yksi alan harrastajista, Lemmy Kilmister lähti jouluna saappaat jalassa.  Historia kertoo että Motörhead oli esiintymässä Punkaharjulla juhannuksena 1979.   Ensi kesänä luultavasti kaikki punkaharjulaiset muistavat olleensa paikalla, itse tunnustan että nukuin silloin anoppilan aitassa Vaahersalossa muutaman kilometrin päässä.  Varsinainen rockpoliisi.

Joulupukki toi kirjan, Mara puhuu omiaan, Martti Huhtamäen muistelmateoksen, joka on minulta jäänyt täysin noteeraamatta julkaisuvuonna 2013.  Huhtamäki on journalisti, tunnetuin pesti oli Ilta-Sanomissa päätoimittajuus, mutta on myös urheilussa, varsinkin koripallossa ja autourheilussa tunnettu, hän tuomitsi mm. 53 kertaa USA-Neuvostoliitto koripallomaaottelun.  Huhtamäki kertoo oman tarinansa lisäksi suorasukaisesti oman aikansa vaikuttajista ja tapahtumista, hillittömän hauskasti.  Itse luin kirjan yhdellä istumalla.  Hän kertoo mm. että oman aikansa huippusprintterin, Mona-Lisa Pursiaisen parrankasvu häiritsi kanssasisaria.  Pursiainen kuoli 49 vuotiaana, nuorena kuoli myös moni menestynyt kuulantyöntäjä ja moukarimies.  Suomalaisen urheilun puhtoisuus oli samaa luokkaa kuin DDRn, Lasse Viren mukaanluettuna.  Politiikoista hän kertoo yhtä lailla rivien välistä onko Tarja Halonen lintu, kala vai lepakko. Mielenkiintoinen sivujuoni oli miksei Tarja Halonen saanut kutsua Valkoiseen Taloon, siihen liittyi muuan iskelmälaulaja Johnny Liebkind.  Kertoo myös nähneensa Elviksen huumehöyryissä harjaavan hevosta Gracelandissa, kaikkea mahdollista näiden tapahtumien välillä.  Ehdottomasti suositeltava kirja niille joita kiinnostaa lähihistoria.   Tottahan tämä on kun se kirjassa lukee.

Taloudellisessä mielessä vuosi on ollut loistava tähän mennessä, eilen voitin eBingossa neljällä eurolla yhdeksän euroa.  Tänään ajattelin panostaa voitot Kanadan puolesta, se on varmin tapa Suomen voittoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti