torstai 25. helmikuuta 2016

Talvisia tarinoita



Viime vuonna tänä päivänä avattiin Suomessa ensimmäinen golfkenttä pelaajille.  Edelleenkin odotellaan sitä ilmastonmuutosta jotta pääsisi tästä kurjuudesta.

Sain viestin ja FB kaverin Fidzi-saarilta, entinen anttilalainen ja sittemmin hyvin menestynyt tukkukauppias, Ahjopalon Matti kiertää maailmaa ja kertoo seikkailuistaan hauskassa blogissa, osoitteessa

http://mattisdiary.blogspot.fi/

Lukekaa ja nauttikaa, eipä tarvitse itse mennä matkoille.  Kannattaa lukea Matin seikkailut aivan alusta asti.  Matti kirjoittaa englanniksi.  Hän tapaa niin paljon kauniita naisia reissuillaan, että joskus pelottaa ettei vaan sattuis mitään.  Toisaalta kauneus on aina katsojan silmissä.

Matti oli Anttilan ensimmäinen musiikin ostaja, kertokoon joskus itse koko tarinan.  Hän osti Kalle Anttilan aikaan joltakin ohikulkijalta erän levyjä, vaikka ne eivät hänelle kuuluneetkaan, ja myi ne onnistuneesti pois ja sai säilyttää työpaikkansa. Me teimme sittemmin 40 tai 50 vuotiskampanjan aiheesta.  Matin luvalla.

Hetken aikaa piti itsekin miettiä, missä hitossa on Fidzi, mutta aika hyvin osasin sen laittaa kartalle.  Mietippä ite.   Vastikään siellä taisi olla kaikkien aikojen myräkkä.  Sen verran googlasin että sieltä löytyy viisi golfkenttää ja Loma niminen saari.  

Kiinassa ollaan rakentamassa valtavaa teleskooppia, jonka alta häädetään 9000 asukasta.  Teleskoopin tarkoituksena on ottaa yhteyttä muihin elollisiin maailmankaikkeudessa.  Sitä ehkä kannattaisi miettiä, jospa sittenkin oltaisiin ihan hiljaa täällä.  Sieltähän saattaa tulla delegaatio ja alkaa kysellä asioita.  Ensimmäisenä listalla olisi varmaan tuo Syyrian sota.  Avaruuslaivan kapteeni varmaan kysyisi, miksi siellä soditaan, kuka siellä sotii ketä vastaan, mistä nämä eri osapuolet saa rahaa ja aseita, mitäpä arvelette, tuleeko rauha ja kaikki viisikymmentä eri armeijaa jatkaa sitten onnellista rinnakkaisoloa ?

Katsoin eilen viimeisimmän James Bond-elokuvan DVDltä, se oli jotenkin unohtunut mennä teatteriin katsomaan.  Se oli ensimmäinen elokuva jonka katsoin DVDltä tänä vuonna, elokuvia tulee niin valtavasti C-Morelta ja Viasatilta, ettei vanhan miehen tarvitse enää mennä kykkimään kotiteatterin kimppuun.   Minusta leffa oli huono, siinä kyllä oikaistaan joka paikassa liikaa.  Tilasin elokuvan Kodin1 comista, hintaan 13,99 joka lienee markkinoiden halvin.  Jostain syystä kauppasaksa antaa vieläkin keskolaisille alennusta, tässä tapauksessa se oli 40 senttiä.  Paketti tuli Porttipuiston Kodin Ykköseen ilman toimituskuluja, siinä oli kolme erillistä A-4sta mukana, joista mikään ei ollut lasku.  Lasku tulee myöhemmin.  Jotenkin tuntuu ettei tuossa ole mitään järkeä, mutta ei se minulle kuulu.  Olipa muuten todella ystävällistä ja huumoritajuista henkilökuntaa Porttipuistossa, hyvänä asiakkaana ostin vielä kaksi BluRay elokuvaa, kaksi euroa kappale. Voisi lyödä vetoa että ne löytyvät vielä muoveissa vuoden päästä.

Jotkut ovat ihmetelleet, missä Minnie luuraa, kun ei ole kuvissa mukana.  Minnien oikea emäntä on lomalla Suomessa ja me vietämme koiravapaata viikkoa.  Tilanne on todella outo, Minnie on meillä se joka pitää vanhukset liikkeessä.   Itselläkin on jo kahtena aamuna jäänyt lenkki tekemättä. Eilen kävin korvikkeena silittämässä Vanhan Pehtoorin Kulkuri-kissaa.   Meidän pitäisi ottaa samanlainen asenne elämään kuin koira ottaa, se ei mieti eilisiä eikä huomista, vain tämä päivä on se johon voi vaikuttaa.    Tuommoinen Minnie-koira pitäisi olla jokaisella työpaikalla, useimilla se mahdollisuus on tosin kielletty, koska elämme Sääntö-Suomessa. Minnie olisi päässyt kesätöihin Punkaharjulle, vierailemaan vanhainkodeissa, mutta siitäkin on tehty byrokraattista, en viitsi mennä kursseille enkä liittyä Suomen Kennelliittoon.  Mummot pysähtyy muutenkin Minnien kohdalla ja kävelysauvat karkailee siunaillessa.

Eilen oli Hesarissa juttua näistä valittajista.  Esimerkkinä oli tämä lentomelusta valittaminen joka ohittaa suosiossa jo liito-oravatkin.  Yksi henkilö Hämeenkylästä on valittanut kun suunniteltu asuntoalue Kivistössä voisi kärsiä.lentomelusta.  Saattaa olla että valitus viivästyttää tuhansien ihmisten muuttamisen alueelle vuosikausiksi. Valituksen käsittely saattaa kestää vuosia - voi härregud.  Tätä olisi turha selittää niille avaruusmiehille.

Vastaavasti meillä on sitten mainio sananvapaus, yksityistä ihmistä saa vapaasti pilkata ja loukata, nimettömänä tai nimimerkin takaa, lukekaapa Suomi24 paikkakuntaisia keskustelupalstoja.  Suomi 24n omistaa tanskalainen Aller-perhe, sama joka julkaisee 7-päivää lehteä.  Samaa tekee tämä Mitä Vittua julkaisu, joka viimeksi kaivoi tv-toimittajan vanhan huumetuomion etusivulleen ja innokkaat lukijat kommentoivat omalla nimellään, ilman mitään seuraamuksia.  Tuomiosta oli 14 vuotta.

Olen joskus ennenkin arvellut että meillä saattaa olla käsissä kaikkien aikojen surkein hallitus.  Kaikki viihdeohjelmat menettävät katsojia, kun seitsemän uutiset ovat paljon hauskemmat.  Äijiltä tulee puhetta kuin ripulipaskaa, mutta mitään ei tapahdu.  Ja oppositio on kaikesta eri mieltä.  Toki onhan hallitus saanut aikaan jotain, pysäköintikiekko voi olla nyt erivärinen ja erimuotoinen kuin ennen.  Ja kaupat ovat entistä kauemmin tyhjinä iltaisin.  

Ei mulla muuta, lähden hiihtämään.

jälkikirjoitus ;  Syyriassa on uutisten mukaan yli sata ryhmää jotka ovat sitoutuneet tulitaukoon










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti