tiistai 21. heinäkuuta 2015

Uutiset, urheilu ja sää

Otetaan ensin se sää.  Uutiset väittävät, että nyt on kaikkien aikojen toiseksi kylmin kesä.  Kuka niitä kaikkia muistaa.  Luulen että säiden haltija on aluperin kreikkalainen sukujaan ja nyt maksaa potut pottuina. NASAn sääkuvassa maailmassa on yksi kylmä sininen läntti ja se on tässä Suomen kohdilla.

Toisaalta, iltapäivälehdiltä pitäisi kieltää kaikki säennusteet ja spekulointi.  Montakohan hellettä on luvattu lööpeissä tänäkin kesänä, ja montako on saatu.

Minusta tämä kesä on ollut ihan tavallinen Suomen kesä, mihin ihmeeseen me tarvittaisiin viikkokausia jatkuvaa 30 asteen hellettä?  Vanhat ihmiset kuolisivat kuin russakat, onhan se tietysti säästöä sekin.


Eilen oli harvinainen päivä, hieno ilma ja en pelannut golfia!  Keitin hernekeittoa, katsoin kun renki maalasi aittaa ja sitten olikin katsottava kuusi tuntia golfia Openin finaalista.  Sielläpä vasta mukavat ilmat ovat.  Pelaajilla oli välillä käsissään valtavat rukkaset.

Kisaa johti ennen finaalia irlantilainen amatööri, lähes jokainen golfia harrastava varmaan veikkasi että kaveri romahtaa, ja niinhän tuo romahti heti kahdella ensimmäisellä väylällä.  Saa nähdä toipuuko koskaan, varmaan siirtyy ammattilaiseksi.  Jos hän olisi voittanut kisan, hän olisi saanut jonkun hopealusikan,  Oikea voittaja kuittasi 1,8 miljoonaa dollaria.  Golfissa ammattilaisuuden ja amatööriyden raja on farisealainen ja kertoo lajin sääntöjen jääneen 1800-luvulle.  Huippuamatöörin kulut ovat samaa luokkaa kuin ammattilaistenkin, mutta palkintorahaa ei saa ottaa vastaa.  Tasoerot ovat myös valtavat eri kategorioissa, peli on periaatteessa kaikille sama mutta joillakin vain sipuli kestää paremmin.  Suomessakin on ammattilaisia joiden vuosiansiot jäävät alle tuhannen euron.

Mikko Ilonen jäi kahden kierroksen jälkeen yhden lyönnin päähän loppukilpailupaikasta, se yksi ylimääräinen putti tai draivi maksoi 21 000 dollaria.  Sen kuittasi kisan viimeinenkin, ulosjääneet eivät saaneet mitään.   Harmi sinänsä, Mikolla on ollut hieman parempia kierroksia viime aikoina.  Joku toimittaja spekuloi, että Mikolla on jo kaikenlaista kremppaa, tuollainen repivä lyönti ja painon siirto tuhansia kertoja toistettuna ei tee kenellekään hyvää.   Ammattilaiset eivät vain valita vaivojaan julkisesti.

Suomalainen ammattilaiskeilaaja Osku Palermaa voitti vastikään Japanissa Keilailun avoimen maailmanmestaruuden ja PBA osakilpailun ja uransa suurimman palkinnon 81 000 dollaria.  Enpä huomannut tiedotusvälineissä juuri minkäänlaista mainintaa, eikä Tapiolan torilla pidetty tiettävästi kansanjuhlia.  Keilailun rahat ovat pähkinöitä, verrattuna melkein mihin tahansa muuhun ammattiurheiluun.   Huipulle pääseminen ja siellä pärjääminen on todella vaikeaa.  Suomalaisista vain Mika Koivuniemi on päässyt tekemään aiemmin isoa tilia.  Koivuniemen tämän vuoden ansiot ovat 38135 dollaria palkintorahoja.  Siihen hän saattaisi päästä Kirkkonummen Sähkössäkin, jossa oli joskus sähköasentajana.   Keskinkertainen SM-liigan pelaaja tekee parempaa tiliä kuin maailman paras keilaaja, NHL pelaaja tekee sen kymmenkertaisena minimipalkallakin.  Toki nuo huiput ovat pallovalmistajien sponsaamia, mutta jotain on mennyt keilailussa joskus pieleen, kun tv-rahoja ynnä muita on sovittu.    Itse pelasin muutaman vuoden samassa joukkuessa, Tapiolan Patterissa kuin Osku, keilailu lienee siitä harvinainen laji, että kuka tahansa rivikeilaaja saattaa joutua samalle rataparille maailamanmestarin tai huippuammattilaisen kanssa.    Saa sen voittaakin, mutta niin ei yleensä käy.  Hieman tekisi mieli mennä takaisin keilailun pariin, mutta kaudet menevät niin paljon päällekkäin golfin kanssa, ettei keilailua ehdi aloittaa eikä lopettaa oikeaan aikaan.


Ai niin ne uutiset, huomenna on mentävä Tuure Kilpeläisen keikalle Punkaharjun Valtionhotelliin. Matka tehdään juhlapyörällä, jossa ei ole valoja eikä piripirikelloa, mutta tie on tuttu, metsän poikki Suomen kansallismaisemassa.  Bändi soittaa noin metri kertaa kaksi metriä suurella lavalla, ilman vahvistimia, koska ei ne sinne mahdu.  Mutta meno on mahtava.  Varakkaammat naapurit lähtevät AC/DCn keikalle Hämeenlinnaan.   Rok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti