maanantai 17. elokuuta 2015

Mie ja Katri-Helena

Kun näitä vanhoja muistaa, joskus järkyttyy kuinka nopeasti aika kuluu.  Katri-Helena täyttää tänään 70 vuotta, muistan olleeni hänen 50-vuotiskonsertissaan siis 20 vuotta sitten.  Outoa kun ihmiset vanhenevat nopeasti ja itse pysyy näin nuorekkaana.

Näin ensimmäisen kerran Katri-Helenan vuonna 1967, Joutsan Pommin urheilutalossa, Pommisuojaksi sitä kai kutsuttiin.  Vietin nuorena muutamia kesäviikkoja mummolassa Joutsassa ja serkkupojan kanssa päästiin katsomaan Danny-showta, Mustaa ja valkoista.   Katri oli silloin tosi hento ja pieni, myös esiintyjänä.  Enemmän tykkäsin mustasta, eli Anki Lindqvististä.

Oikeasti pääsin lähelle Katria vuonna 1978, Finnscandia, silloinen musiikin jättiläinen järjesti kauppiaspäivät Ähtärissä.  Tilaisuuteen oli kutsuttu kauppiaita ja mediaa, illalla esiintyi lähes koko Finnscandian artistikaarti.  Katri Helena ei ollut esiintymässä, mutta oli keikkamatkalla orkesterinsa kanssa ja istuimme sattumalta samaan aamiaispöytään.  Siinä oli erilainen Katri-Helena, yksi pojista, jutut olivat aivan erilaiset mitä ehkä imago oli, mutta tykkäsin. Mukana oli myös Timo Kalaoja.

Kolmas kerta oli tuo Warner Musicin kutsuvierastilaisuus Hartwall Areenalla, konsertin päätteeksi Katri tuli aitioon kättelemään vieraat, mukanaan tämä sulokiehkura Panu Rajala, huvittavaa minkäläinen vetovoima hänellä oli, kaikki emännät, meikäläisen mukaan lukien, olivat kuin sulaa vahaa.  Katri katseli hieman alta kulmain touhua.  

Jäin kiinni historian väärentämisestä, onneksi keksin itse sen.  Tilaisuudesta Hartwall Areenalla ei voi olla 20 vuotta, koska Areena avattiin vuonna 1997.  Oliko kiertue 50 vuotisjuhla vai 40 vuotistaiteilijajuhla, se jää nyt kaivertamaan.  50-vuotista taiteilijakiertuetta Katri kiersi vuonna 2013-2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti