keskiviikko 19. elokuuta 2015

Potpotpotpotkut sainMinulle kerrottiin, että Anttilan konttorista irtisanotaan vaihteeksi 34 henkilöä, ei suju kauppasaksalla homma sen kummemmin.

Luin itse vasta tänä kesänä tuon ylläolevan kirjan, suosittelen kaikille joita sirppikenkä potkaisee, sen luettuaan ymmärtää paremmin omia tuntojaan.  Irtisanotut puhuvat tunnoistaan ja kipeistäkin asioista.  Irtisanojien höpinä on hurskastelua, mutta jonkun sekin homma on tehtävä.  Isoissa organisaatioissa isot johtajat piiloutuvat strategioidensa sekaan, likaisen työn tekee pienempi päällikkö. Pikkupäällikkö lähtee sitten seuraavissa arpajaisissa.

Itse jouduin antamaan kerran johdon määräyksestä kolmelle vanhalle työtoverille potkut, se on hirveä tilanne, olimme yhteensä tehneet töitä 85 vuotta.  Kaikki olivat täysin turhia vähennyksiä, onneksi yksi pääsi eläkeputkeen ja kaksi piti pitkän palkallisen kesäloman ja haettiin takaisin koska työt eivät olleet karanneet mihinkään.  Turha irtisanominen on kuin repäistäisiin vaatteet pois päältä kesken kaiken.

Valitettavasti vauhti vain kiihtyy, en ole katsonut tämän päivän uutisia, mutta arvelisin että ammattiyhdistysliike pitää kiinni saavutetuista eduistaan, kunnes valta siirtyy jonnekin muualle ja niitä etuja ei sitten olekaan.    Joku ennusti jo vuosia sitten että Suomen elintaso putoaa 50-luvun tasolle.  Saattaa olla ettei ole lomarahoja ja Pekkaspäiviä, voi kauheeta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti