torstai 1. lokakuuta 2015

Maahanmuuttosoppaa

Pyynnöistä huolimatta en malta olla laittamatta lusikkaani päivän puheenaiheeseen, kelvottomaan ruokaan, jota tarjotaan näille turvapaikan hakijoille.

Voisin kuvitella, että missä tahansa turvapaikassa tai leirillä aika käy pitkäksi, miksei laiteta porukoita talkootöihin, valmistakoot omat ruokansa ja muutkin elämisen kuviot.  Tietysti ensin tulee vastaan Suomen loputtomat lait ja asetukset, jotka määräävät kuka saa astua suurkeittiöön.  Mikä estää perustamasta irakilaisia popup grillejä, jossa voisi paikallisetkin käydä purilaisella

Todennäköistä on ettei pakolaistilanne ratkea kovin pian, se voi vielä laajeta.  Näistä ihmisistä voi hyvinkin moni olla tuleva suomalainen, miksei heitä laiteta heti töihin, auttamaan omassa asiassaan.
Ruokakulttuuriin voisi heidät tutustuttaa vaikka Martta-järjestön kautta, mämmi, talkkuna, rössypottu ja livekala tutuksi.  Sama koskee ilmaista ruokaa jota saa jokamiehen oikeudella luonnosta, muikkuja ja särkiä riittää tässä maassa ongittavaksi, mustikanpoimijoita ei ehkä enää kannata lennättää Thaimaasta kun niitä olisi lähempänäkin, verovapaata tuloa sitäpaitsi.  Jotenkin kuitenkin epäilen, etten törmää miespuolisiin mustikanpoimijoihin, mutta lasten kautta varmasti uuden maan tavat tulevat paremmin tutuiksi.

Kuvitellaanpa että tuhat suomalaista nuorta miestä joutuisi pakolaiseksi Persiaan(nimi keksitty).  Ensin tietenkin tutkittaisiin paikallinen alkoholin tarjonta, sitten juovuspäissään ehkä lähestyttäisiin bööniä sikäläisellä tanssipaikalla.  Jos alkoholia ei olisi tarjolla, ryhdyttäisiin keittämään pontikkaa ja tekemään kiljua(sahti ja kilju kuuluu vasta toisella vuosikurssilla kotouttamiseen) Sitten kun rahat ja ansiosidonnaiset olisi käytetty, kehnoimmat alkaisi ryöstää kioskeja ja mummoja.  Jos nuorten ihmisten elämään ei saada järjestystä, taatusti tulee epäjärjestystä.   Ne jotka eivät ryyppäisi eikä riehuisi, perustaisivat erilaisia yhdistyksiä jotka sitten riitelisivät keskenään.

Joka kylästä löytyy turhautuneita eläkeläisiä ja työttömiä, tässä olisi ainutlaatuinen tilaisuus opettaa vaikka käsitöitä, risusavottaa, lumen pudottamista - kaikkea mitä meidän elämässä tehdään, mutta meistä kantahemmoista ei kohta ole tekijöiksi.

Oli pakko leikata ja liimata otsikko Ilta-Sanomista.  Mihin me tarvitsemme tälläistä tiedonantajaa ? Suomen iltapäivälehdet syöttävät päivästä toiseen turhaa jööttiä;


Yllätyskäänne Oulun ruokaprotestissa – yksi santsasi neljättä kertaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti