sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Kaupankäynnin ihmeitä ja muuta valitusta sohvalta


Näin Cmore elokuvakanavalta ruotsalaisen komedian 100 vuotias, joka karkasi ikkunasta.  Tykkäsin kuin hullu piirakasta, ja aloin etsia sitä DVD muodossa jotta voisin siirtää tämän hengentuotteen tyttärilleni.  Ensin netAnttilaan josta olisi saanut alennusta, ei saldoa, ei myöskään Kodin1stä, sieltä löytyi kuitenkin kuva, Citymarketista saisin myös alennusta, kävin Myyrmannissa, epätoivoisen näköinen osasto, tuolta ei löydä kukaan mitään.  Huutonetissä oli yksi, huutoaikaa vielä pari viikkoa.

Koska kohderyhmä asuu Lontoossa, kokeilin Amazonia UKssa, johan löytyi, olisivat voineet toimittaa samana päivänä, otin normaalitoimituksen, tulee keskiviikkona, hinta kotiinkannettuna 9 euroa.  Täällä Suomessa löytyy muutamasta nettikaupasta 10 eurolla plus toimitus joka yleensä on 2,90. Ruotsalaisesta CDon.comista ei löytynyt tuotetta nimihaulla.

Suomessa on ilmestynyt kirja Fruugosta, nimeltä Kukaan ei puhu Fruugosta, ostaisin senkin mutta on sikakallis, odotellaan kirjastosta.  Luulin että Fruugo on kuollut ja kuopattu, mutta nimi ja firma löytyy, se lienee englantilaisessa omistuksessa.  Tilasin kolme golfpalloa USAsta, hinta kotiinkannettuna 10 euroa. Mielenkiinnolla jään odottamaan toimitusta.  Normaali hyvä golfpallo maksaa noin 18 euroa kolmen paketissa, 49-59 euroa 12 kpl laatikossa.  Nämä ovat erikoispalloja yhdelle yksivuotiaalle joka on hulluna erilaisiin palloihin.  Tontut ovat jo liikkeellä.

Suomalainen Fruugo oli täkäläisten optiomiljonäärien yritys lyödä ulkomaiset nettikaupat kuten Amazon, suomalaisethan ovat kaikkien alojen asiantuntijoita, kuten minäkin.   Kirjaa lukematta en tiedä mikä oli kokonaispanostus, mutta ei maailmaa valloiteta Nokian johtamisopeilla ja muutamalla miljoonalla.  Fruugo on alusta jossa on erilaisia itsenäisiä kauppoja, vain rahaliikenne kulkee Fruugon kautta ja tavarat tulevat mikä mistäkin.  Kuulostaa lähes ikiliikkujan veroiselta rahakoneelta. Ajatuksena, ei käytännössä.  Joskus tulee mieleen ihan oikeasti, että ollaankohan me suomalaiset oikeasti vähän tyhmiä.  Tai melko paljonkin.  Jos itse olisin valitsemassa nettikaupalle nimeä, Fruugo ei ehkä tulisi ensimmäisenä valituksi.

Ostakaa tai katsokaa se 100 vuotias, hieno elokuva. Muistuttaa hieman Forrest Gumpia.

Jos vaikka vahingossa soitan DNAlle, ne myy minulle muutaman maksukanavan lisää,luulen että minulta puuttuu enää Al Jazeera ja Moskovan Tiltu.  Ostos jota eniten kadun on ruutu.fi josta tulee SM-liigaa, tänäänkin neljä ottelua.  Näitä bisneksia rahoittaakseni olen pelannut pientä pitkävetoa,olenhan jääkiekon ehdoton ja puolueeton asiantuntija.  Nyt kahtena viime päivänä on tämä Oulun Tärpät vai mikä lie, näyttänyt todella miten ammattilaiset pelaa jääkiekkoa.  Eihän ne osu edes ladon seinään jos ne yleensä saavat kiekon pysymään lavassa. Samanlaista tunarointia on yleensä HIFKn puolustuksessa, vastustajalle annetaan pari eteen ja sitten aloitetaan pelaamaan.  Lähintä oppia voisi ottaa vaikka Jokereista, jotka osaavat ja haluavat pelata koko 60 minuuttia.  Sm-liigan taso on aivan surkea tällä hetkellä, toki parhaat pelaajat on viety muualle, mutta ei ihme jos katsojaluvut putoavat, tuote ei ole kunnossa, pelejä on liikaa ja suoritukset ailahtelevat.  Kun pleijarit alkaa, tuntuu kuin olisi kyseessä eri laji.   Jonkun diilin kautta minulla näkyy NHLstä vaikka kuinka monta ottelua suorana, viime talven jaksoin katsoa yhden ottelun, sen viimeisen finaalin kokonaan. Sitten on Ruotsin liiga ja KHL.  Tänään muuten ostin yhden kanavan lisää, HBO josta tulee kaksi ehdotonta suosikkiani TheAffair 2. kausi ja Fargo 2.kausi.  Se on reilu kauppa, suhteen voi purkaa milloin vain. Ja kun ei käy kovin usein, ensimmäinen kuukausi on ilmainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti