keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Minä ja Sarasvuo

Pakko myöntää, otsikko ei ole kovin omaperäinen.  Kävin aamukahvilla Mikes Dinerissa Myyrmäessä ja sillä tekosyyllä luin tämän päivän Iltalehden ja Iltasanomat.  Oli muuten hyvää kahvia.

Olen ennenkin todennut, että mitä järkeä on ostaa kirjoja, varsinkaan tälläisia juorukirjoja, kun parhaat palat voi lukea heti julkaisun jälkeen iltapäivälehdistä.

Olen ollut kahdessa Sarasvuon firman järjestämässä tilaisuudessa, muutama vuosi sitten Anttila koulutti koko henkilökunnan Trainers Housen opeilla.  Olin silloin markkinointipäällikkönä ja meidät velvoitettiin osallistumaan johonkin tavaratalotilaisuuteen joita pidettiin ympäri maata, tilaisuudet olivat viikonloppuna jotta mahdollisimman moni pääsi mukaan.  Vähemmän kustannustehokkaasti osallistuin Jyväskylässä pidettyyn tilaisuuteen. Porukkaa rahdattiin bussikaupalla Pohjois ja Itä-Suomesta.

Minusta on ollut äärimmäisen mielenkiintoista seurata näitä kaikkia guruja, aikanaan Keswellin johtaja Matti Laamanen kuljetti näitä konttorin tilaisuuksissa.  Oli Tom Pöysti, Mato Valtonen, Juhani Tamminen ja monta muuta aikansa gurua.  Kun on itse esiintyjänä huonompi kuin tönkkösuolattu muikku, ei voi kuin ihailla näitä mestareita, kun he saavat yleisön haltuunsa.  Erityisesti kadehdin vielä kun kaikki naiset heitä ihailee ja äijät tekee vielä rutosti rahaa höpinöillään.  Erityisesti Sarasvuo on tehnyt huikeat määrät liikevaihtoa puheella ja kirjoittamalla.

Käteen ei ole vielä sattunut yhtään kirjaa jossa yritysjohtaja kertoo kuinka firma kääntyi huikeaan nousuun, kun porukka sai herätyksen joltakin näistä.  Ehkä Sarasvuon kirjan liitteissä on ansioluettelo, en tiedä.

Tavaratalokoulutuksesta minulle jäi positiivinen mielikuva, luotiin yhtenäistä toimintatapaa ja imagoa.  Kyse oli myös leivästä ja samalla sirkushuvista, sekin on tarpeellista, on varmasti hieno todeta naapurille että kävinpä juuri Sarasvuon koulutuksessa.

Trainers House järjesti myös hankinnalle kahden päivän seminaarin Hauholla, siellä oli kouluttajana Marc Moberg.  Oli lämmin syyskeli, koulutuksesta ei ole jäänyt mitään mieleen, mutta porukka oli illalla kyllä aika tillintallin.  Varmasti sen paikan valkkariennätys tuli rikottua.  Jos joku muistaa jotain, niin kertokoon palautteessa, siis itse asiasta.

Minulla on hämärä mielikuva, että myöhempinä aikoina Anttilan toimitusjohtaja melkeinpä kantoi Sarasvuon ulos Valimotien konttorista, saattaa olla urbaani legenda. Mutta yhteistyö taisi loppua.  Tulos tai ulos, niinkai se on.

Samanlaisen koulutuksen olisi saanut aikaan omillakin voimilla ja pienillä kuluilla, yhtiön johdon ja varsinkin toimitusjohtajan ,luottamus meidän osaamiseemme oli vähättelevää.  Tuloksia tuosta kalliista koulutuskiertueesta voi päätellä Anttilan myöhemmästä historiasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti