tiistai 17. marraskuuta 2015

Pieniä tarinoita ajan kuluksi

Blogin kirjoittamiseen on tullut pitkä tauko, onko tarinat loppu vai mikä miestä vaivaa. Jossain vaiheessa huomasin, että pääsin entisestä eroon, en käy enää Anttilassa töissä öisin.  Kun asioita muistelee ja laittaa järjestykseen, huomaa lopulta että mik on mänt se on mänt, ei niitä kannata märehtiä.  Edellisen blogin sankari Sarasvuo sanoi sen, että keskity niihin asioihin joihin voit vaikuttaa.  Olen utelias ihminen, kuuntelin Ylen Areenalta yhden Sarasvuon radiosaarnan tai blogin, mutta en tullut kyllä vieläkään uskoon.  Outo heppu. Kuunnelkaa itse.

Kävin Minnien kanssa lyhyellä vierailulla mökillä. Tultiin sunnuntaina häntä koipien välissä kotiin, ei sitä pimeyttä kestä kukaan.  Päivät kuluu kyllä kaikenlaisissa korjauspuuhissa, mutta iltaneljästä eteenpäin ympärillä ei ole muuta kuin pimeyttä.

Samalla reissulla kävin pokkaamassa palkinnot viime kesän kahdesta golfmestaruudesta Savonlinnan Casinolla.  Golfseura piti syyskokousta ja nautti pienen pikkujouluillallisen.  En ollut käynyt moneen vuoteen suomalaisessa hotelli-ravintolassa.  Siellä ei ollut edes portsaria, itse piti ripustaa takki roikkumaan narikkaan.  Toivottavasti kaikki saivat illan päätteeksi omansa.  Siinäkin olisi ollut yksi työpaikka, asiakaspalvelijana.  Ehkä siinä  satanen olisi tullut illan aikana taskun pohjalle, mutta varmasti erilaisen byrokratian ja pakollisten maksujen jälkeen homma olisi näyttänyt miinusta.  Ei kannata yrittää.

Jouluillallinen oli hintaan 32 euroa aika vaatimaton, siitä puuttui kaikki jouluiset ruuat.  Ehkä se on pienellä paikkakunnalla liian aikaista paistaa kinkkua marraskuun alussa. Outoa porukkaa nämä golfarit, ei mitään juopottelun yritystäkään, useimmat ottivat lasillisen viinia, jos sitäkään.  Itsekin oli autolla liikkeellä.

Punkaharjusta on tullut toinen koti, kahtena viime vuotena olen yöpynyt siellä useammin kuin Vantaalla.  Punkaharju kuuluu nykyisin Savonlinnan kaupunkiin, kuten myös Kerimäki.  Savonlinnassa on 16,1 asukasta neliökilometriä kohti.  Siitä voi kuvitella mitä maksaisi palvelut, jos ne haluttaisiin pitää yllä kaikille 34 000 asukkaalle. Sivukirjastot taitavat olla seuraavana säästölistalla, Punkaharjullakin on aivan loistava kirjasto.  Synnytykset hoidetaan tarvittaessa ABCn parkkipaikalla, jos potilas ei malta Mikkeliin asti.

Punkaharju elää yhden kuukauden vuodessa.  Viimeksi sen totesi Valtionhotellia pyörittänyt yrittäjä, joka luovutti kuuden vuoden tappioiden jälkeen.  Suurin romahdus tapahtui, kun Retretti lopetti toimintansa, se vei kymmeniä tuhansia, ehkä jopa parhaimmillaan parisataa tuhatta matkailijaa pois seudulta.   Valtionhotelli on vuokrattavana tai jopa myytävänä, toki se on suojeltu kohde, joka rajoittaa käyttötarkoituksia.

Retretti oli bisneksenä huono, vain sponsorien avulla mahdollinen, eikä sillä ole paluuta entiseen. Alueella on innokkaita matkailuyrittäjiä, mutta myös keskinäistä riitaa, Retretin rakennukset ja luolasto on annettu mädäntyä.  Moni odottaa yhden rikkaan miehen kuolemaa.

Venäjän talousromahdus ja boikottitilanne on vaikuttanut tietenkin paljon alueella, tosin pitkälaattaisia autoja näkyy vieläkin paljon, hyvinä aikona on hankittu kesämökkejä jossa käydään viikonloppuisin, ja jos ei käydä niin ovathan ne varmaan turvallinen talletus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti