keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Kuka keksi Matti Nykäsen?


Vuosi oli varmaan 1992 kun Tuko-talon alakerrasta soitti vahtimestari, ja kertoi että täällä olisi herra, jolla on Matti Nykäsen koekasetti.   Se oli sen verran kiinnostava tieto, että pyysin astumaan peremmälle kerroksiin.

Herra tuli huoneeseen, Hännisen Rauno Jyväskylästä, en tuntenut häntä enkä taustojaan, mutta hän kertoi kumminkin että tälläinen koenauha on olemassa ja sitä sitten kuuntelemaan. Eihän tämä ollut varsinaista työtäni, muuta siitä sitten otsa rypyssä kuuntelemaan.  Harmittaa kun en ottanut kopiota kasetista, käytössäni oli tupladekki jolla olisi saanut näppärän kopion.

Aivan hirveältähän se kuullosti, vaikka sitä millä kriteerillä olisi arvioinut.

Äitini aina opetti, että variskin laulaa äänellään, ilmeisesti hän tarkoitti minun laulunumeroani koulussa. En lannistanut Raunoa vaan kerroin, että tämän oikea osoite on Audiovox, siellä tuotantopolitiikka on vapaamielisempi kuin suurissa yhtiöissa.  Loppu olikin sitten kevyen musiikin historiaa, Audiovox julkaisi LPn, jota lienee myyty silloisen kultalevyn verran eli yli 25 000 ja Matin ura jatkuu edelleen.

Eipä mennyt kuin muutama kuukausi, niin aulavahtimestari soitti ja kertoi että täällä olisi herra jolla olisi Pia Nykäsen koekasetti.  Pyysin vahtimestaria odottamaan sen verran, että ehdin takaovesta ulos. Mutta sieltä se Pia Nykäsen levykin "Pian" tuli ulos, Audiovoxilta, sen menestystä en muista mutta saattoi jäädä varsin pieneksi.

Kumpaakaan levyä en ole vielä kuunnellut, mutta ehkä vielä joskus. Matin laulua ja orkesteria kuuntelin muutama vuosi sitten omalta rannalta, Rantakatin lavalta ihan ilmaiseksi.

En se minä ollut joka Matin keksi, ehkä se paljastuu seuraavassa Matti-elokuvassa, joka pitäisi tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti