tiistai 7. huhtikuuta 2015

Matkaraportti LontoostaKävin laskemassa lapsenlapset Lontoossa pääsiäisenä. Pääsiäinen on isolla kirkolla yhtä vilkas kuin juhannus Helsingissä, mukavan rauhallista.  Ensimmäisenä silmään sattui citypyörät, ympäri kaupunkia on polkupyöriä, joita voi vuokrata ja palauttaa samanlaisiin telineisiin.  Helsingissä vastaavat pyörät voi onkia kolera-altaasta, uudet lienee harkinnassa.  Pyörän voi vuokrata pankki- tai luottokortilla, maksulaitteesta saa koodin jolla pyörä irtoaa lukitusta telineestä, Hinta oli 2 puntaa päivä, jos pyörän palauttaa telineeseen, seuraava täytyy maksaa uudestaan.  Jos ei palauta, lasku raksuttaa maailman tappiin saakka.  Paikalliset voivat ostaa vuosiavaimen, jolla pyörän saa irti milloin vaan.   Pyöräteitä ei ole juuri ollenkaan, siinä vain bussikaistalla huristellaan.  Lontoossa on kuollut tänä vuonna kaksi pyöräilijää.  Jonkun kumman mutkan kautta sain kutsun toisen muistokonserttiin, hän oli kreikkalainen musiikkituottaja, harmi kun ei joka paikkaan ehdi.

Ensimmäinen kauppa johon tungettiin oli tietysti levykauppa, HMV sattui olemaan naapurustossa, pieni valikoima musiikkia, suurin osa myytävästä tavarasta oli DVD-elokuvia.  Siisti konsepti.
Brick Lanen kirppiskadulla oli runsas tarjonta LP-levyjä, uusia ja käytettyja.  Pop-up levykauppa varmaan yleistyy meilläkin.

Katuruoka oli hyvää ja monipuolista, lounasaikaan ja viikonloppuisin on isoja alueita josta voi ostaa mitä tahansa maailmanruokaa, puoleen hintaan ravintolahinnoista, 3-4 punnalla.

Lapsenlapsilla on mamuisät, ei ne tiedä suomalaisesta perinteestä mitään,  Minun vastuullani onkin kulttuurivienti, tällä kertaa keskityimme Titi-nallevideoihin ja Rölli-lauluihin, kesällä ohjelmaan tulee Pulttibois, James Potkukelkka, Kummelit, Aki ja Turo.  Maanpuolustukseen tutustumme Uuno armeijassa elokuvan avulla.  Kova on urakka edessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti