torstai 28. toukokuuta 2015

Kyllä maalla on mukavaa


Tänään saatiin värikästä ohjelmaa yksinkertaiseen maalaiselämään.  Olin koiran kanssa kävelyllä pienellä kylätiellä, kun yhtäkkiä meidän päälle meinasi tulla auto, punainen Mercedes joka ajoi arviolta 80-90 km/t tiellä jossa pitäisi ajaa korkeintaan 10 km/t, meillä kävi tuuri, emme jääneet alle, eikä myöskään meidän perässä pyöräillyt alle kymmenvuotias tyttö.

Sain osan rekisteritunnuksesta ylös, ja juttelin parin naapurin kanssa.  Ilmeisesti kuski oli kylän oma pieni Fittipaldi, yrittää pienen munansa korvata ylinopeudella,  Sattumalta vielä törmäsin oletetun kaaharin isään kinttupolulla, hän oli poikkeuksellisesti selvin päin, hän kertoi että tuntomerkit vastaavat hänen poikaansa.

Täälläpäin on tapana, että kaikki tietävät kuka kaahaa ja kuka ajaa kännissä, mutta asialle ei tehdä muuta kuin siunaillaan.  Minä tein välittömästi rikosilmoituksen.  Oletetun kaaharin isä kertoi, että pojalla on parhaillaan ehdonalaista ylinopeudesta, on ajanut tutkaan yli 200 km/t.

Alue on maatilamatkailualuetta, pikkuteillä liikkuu perheitä ja lapsia, yksinkin, maanantaina alkaa rippikoululeiri.  Tapasin myös yrittäjän, jolle kerroin aivan suoraan, että jos onnettomuus tapahtuu hänen maillaan, se on iso isku yrityksen maineelle. Yrittäjä on samalla myös kaaharin perheen vuokraisäntä.

Oletetun kaaharin isä on nyt pahoittanut mielensä, ei halua nähdä minua ja uhkaa käräyttää pimeistä töistä.  Tämä tuli yllätyksenä, mutta kiirettä pitää, maanantaina alkaa eläke, huomenna on viimeinen ansiopäivärahapäivä. Hän ilmeisesti käsittää päivittäiset skinikierrokset golfkentällä työnteoksi.  Totta Mooses, siltä se tuntuu, mutta ei siitä ole tullut kuin tappiota.  Saakohan pimeää työtä tehdä jos maksaa itse työnteosta ?

Jotenkin tuntuu, ettei tarina pääty tähän, täällä on tapana olla myös pitkävihaisia.

Todennäköisesti poliisi on voimaton, kun silminnäkijöitä ei ole muita.  Yrittäjän kannattaisi miettiä, onko järkevää pitää kaveria vuokralla, kun hän on vaarallinen ympäristölle ja yritystoiminnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti