sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Iskelmälaulaja Oliver

Kuuntelin aamulla autossa Radio Suomesta Tarja Närhen toimittamaa ohjelmaa Iskelmäradio, siellä esiintyi laulaja nimeltään Oliver.  Kun olen kuunnellut ja tehnyt iskelmällä kauppaa lähes neljäkymmentä vuotta, tuli laulaja ja biisi jota en tunnistanut.  Sokkokuuntelussa en olisi kuuna päivänä arvannut että laulaja oli nimeltään Veikko Laiho, Laihon Veksi, jonka olen tuntenut varmaan yli kolmekymmentä vuotta!

Kyllä Veksi joskus kertoi laulaneensa jotain , ja omalla nimellään hän tehnyt lastenlauluja oman yhtiönsä levyille.  Jos olisi enemmän kehunut, olisi päässyt Anttilan pikkujouluihin ruokapalkalla esiintymään.

Levyltä kuuluva ääni ja Rölli-peikon näköinen Veksi ei ihan heti yhdisty.  Veksillähän oli levy-yhtiö ja tukkuliike VL-Musiikki, jonka suurin yksittäinen tuote lienee juuri Rölli kasetit ja levyt.  Nykyisin Veksi on eläkkeellä, firmaa jatkaa johtajana hänen poikansa Petteri Laiho ja jossain nurkassa hyörii Markus Kovanen, Anttilan perusjätkiä.

Meillä oli Veksin kanssa joskus yhteinen harrastuskin, kävimme raveissa.  Näissä raveissa oli hevosia, ei teknoa.  Tapasimme viikoittain Vermossa ja lähiseudun radoilla, pari kertaa jopa Nizzassa Midemin yhteydessä.   Peli oli varsin pientä, voitot ja tappiot kestettiin.

Kuunnelkaa, ohjelma löytyy Yle Areenasta, netissä  Arvelisin, en tiedä onko aivan faktaa, mutta Veksi on levyttänyt PSOlle ja levytykset ovat myyty Musiikki-Fazerille, nykyisin Warner Music ja Oliverin laulut löytyvät Spotifyn kautta Warnerin Suomalaisen Musiikin Historia sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti