keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Keskiviikko 12.3.

Tänä aamuna tuli elämään tunnin mittainen musta aukko, Hesari ei enää kolahtanut postiluukusta.  Kyllästyimme eilen Sanomamediatalon asiakaspalveluun, meillä oli saatavaa 24 euroa Sanomatalosta, olimme maksaneet erään lehden tilauksen toisen Sanomien lehden tilille lokakuussa 2014.  Kun maksua karhuttiin, Sanoma ilmoitti etteivät he pysty talon sisällä siirtämään rahaa tililtä toiselle, vaan jouduimme maksamaan laskun uudestaan ja he lupasivat palauttaa 24 euroa meille.  Sitä rahaa on kyselty silloin tällöin puhelimessa ja kerran paikan päällä käymällä,   Silloin sovittiin uuden laskun eräpäivä sen verran kauaksi, että hyvitys ehtii tulla.  No, tuli uusi karhu ja pinna paloi.
 Saimme puhelinyhteyden asiakaspalveluun, joka ei osannut auttaa, siihen loppui sitten kaikkien Sanomajulkaisujen tulo tähän talouteen.  Lähetin vielä palautesivun kautta kirjallisen irtisanomisen.  Se toimii kyllä, Hesaria ei enää tullut.

Nyt kun elämässä on joka aamu tunti ylimääräistä aikaa, päätin aloittaa bloggaamisen!

Hesari on kuulunut elämääni jostain 60-luvun alusta lähtien.  Vaikka asuimme maalla, Pieksämäellä ja kotini oli erittäin köyhä ja rahat tiukalla, meille tuli Savon Sanomien ja Pieksämäen Lehden lisäksi myös jonkin aikaa Helsingin Sanomat.  Ensimmäinen muisto Hesarista on elokuvamainokset, niitä saattoi olla kaksi tai kolmekin isoa sivua.  Vieläkin osaan nimetä suuren joukon myöhemmin kadonneita elokuvateattereita.  Ehdinpä niistä useimmassa käydäkin kun muutin Helsinkiin 70-luvun alussa.

Oma yhteistaloutemme alkoi vuonna 1976, siitä asti Hesari on kuulunut aamuumme.  Uutislähteenä se on ollut jo kauan toissijainen, seuraan uutisia useasta eri kanavasta ja netissä monta kertaa päivässä.  Silti, asioiden ja taustojen selvittäjänä se on ollut tärkeä.  Toimiessani Anttilassa markkinoijana, Hesari oli tärkeä työkalu, siihen saakka kun se muuttui tabloidkokoon.  Ilmoitusvälineenä se oli jo alkanut hiipua, mutta loputkin tehot hävisivät saman tien tabloidin mukana.  Sähköiset mediat veivät suurten osan ilmoituksista. Suuret ilmoittajat siirtyivät suoramainontaan ja televisioon.

Mielenkiinnolla jään odottamaan, tuleeko Sanomatalosta mitään vastausta palautteeseeni, olen myös kuitannut asiaa sosiaalisen median puolella.  Mielenkiintoista on seurata miten palautteesta otetaan vastuuta.  Anttilassa oli tietojärjestelmä joka pommitti vastuuhenkilön  sähköpostia niin kauan kunnes asia oli ratkaistu, ilmeisesti myös laiminlyöntejä seurattiin tarkasti.

Ei, mutta nyt golfaamaan, aurinko paistaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti