lauantai 21. maaliskuuta 2015

Midem musiikkimessuiltaCannesissa Ranskan etelärannikolla pidetään vuosittain Euroopan suurimmat musiikkimessut, jonne kerääntyy musiikin ja kaupan tekijöitä ympäri maailman.   Messutapahtuma oli perinteellisesti aina tammikuun lopussa, joka oli työn kannalta hiljainen aika messuilla vaikka koko viikko.  Anttilan johdossakin Midemin maine tunnettiin, aina kun tuli uusi johtaja taloon, hän vänkäytyi väkisin mukaan, vaikkei ehkä olisi ihan tarvinnutkaan.  Huvittava ankkalauma kulki palaverista toiseen, toimitusjohtaja, markkinointipäällikkö, ostopäällikkö ja tuotepäällikkö.  Viimeinen teki työt, loput joi cafe au laitit.

Itse kävin messuilla vuodesta 1981 alkaen 21 kertaa peräkkäin, sitten vielä pari kertaa muistelemassa menneitä(=golfaamassa)   Kuvassa tyylikkäästi pukeutunut ostaja 80-luvun puolesta välistä.

Jos halusi noihin hienompiin hotelleihin, piti olla ständi ja paljon rahaa, markka-aikaan huone Carltonissa oli noin 1500 mk halvimmillaan.  Ilman standiä olevet messuvieraat majoitettiin mitä kummallisempiin pieniin koloihin. Vuonna 1992 Keskon matkatoimisto vaihtui ja Soili yllätti iloisesti, sain huoneen Carltonista, ihan normaalin huoneen hinnalla.  Kohtalon ivaa oli, että tulin flunssaan ja makasin kolme päivää tiukasti vuoteessa. On se hieno paikka.

Midemistä vielä monta tarinaa joskus myöhemmin.

Tänä vuonna Midem on yllättäen siirretty kesäkuun alkuun.  Olisi mielenkiintoista nähdä kaupunki kerrankin kesäkunnossa, varsinkin siinä rantaviivalla katse voisi levätä.  Ilmeisesti messubisnes on myös romahtanut, matkarahat ovat tiukassa joka firmalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti