maanantai 16. maaliskuuta 2015

Töissä taas

Tositarina siitä kuinka syvällä Anttila on miehessä.  Vaikka painoin oven kiinni jo pari vuotta sitten palaan rikospaikalle välillä aina yöllä, painajaisissa.  Viime yökin meni kaikenlaisissa palavereissa.
Painajaiset ovat aina palavereja, ei mitään pikkujouluja joissa olisi hauskempaa.  Yleensä olen vielä myöhässä palaverista ja menen väärään huoneeseen.  Koskaan ei ole mitään tarjoilua tai taukoja, eipä onneksi vielä tarvitse käydä vessassakaan välillä.   On kuulkaa raskasta lähteä taas vetämään kärryä golfkentälle, kun on painanut töitä koko yön.

Mihin tulokseen sitten tultiin palaverissa?  Itse asiassa esitin sen jo oikeasti Ari Akselille kesäkuussa 2011 ja myöhemmin vielä vt toimitusjohtaja Ismo Riitalalle , kun Akseli oli siirretty pois.  Akseli totesi vain ettei hän voi tuollaista esittää.  Ideassa ei ole mitään salaista, se oli jo tehty Ruotsissa Åhlens-tavarataloissa ja sitä tekee Stockmann parhaillaan.

Tavarataloon jää vain tuotteita joiden myyntikate ylittää 35 %. Kaikki kiva, kuten televisiot, puhelimet, tietotekniikka, digikuvaus ym heitetään yli laidan.  Musiikki, elokuvat ja kirjat voivat jäädä mutta ei niitä kohta kukaan osta.  

On mahdollista, kuten Stockan tapauksessa, että joku toinen hoitaa pienikatteisen kaupan tavaratalon tiloissa.  Anttilan kohdalla nuo poisheitettävät tuotteet muodostavat yli puolet NetAnttilan myynnistä, tavaratalojen kohdalla taas lähes kaikista tappioista.  Toki tuohon eilen ilmoitettuun yli 60 miljoonan tappioon on saatu varmaan mahtumaan jo Citymarketinkin kuluja.

Vanha sanonta on, että jos liikutat naista, liikutat koko kylää.  Vain pukeutumisen ja kodin sisustamisen katteilla voi Anttila nostaa nokan pinnalle.  Nythän on mahdollista palauttaa hieno brändi Kodin Anttila, kansa ei ole oppinut puhumaan Kodin Ykkösistä, vaikka sen palvontaan on käytetty julmasti aikaa ja rahaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti