torstai 19. maaliskuuta 2015

Melkein levymoguli

Seitsemänkymmentäluvulla, kun Anttila jo kuului Tukolle ja olimme nousseet Suomen suurimmaksi levykauppiaaksi, otti meihin kerran yhteyttä kanadalainen yritys nimeltä K-Tel.  He etsivät Suomessa jakelijaa levyilleen.  Ideana oli, että tuomme heidän koostamiaan kokoelmalevyjä maahan, he antavat siihen tehdyn tv-mainoksen käyttöömme ja sen jälkeen kassakone laulaa iloisesti.  Jakelupisteinä olisi Anttiloiden lisäksi olleet sadat T-kaupat ympäri Suomen.

Eräänä talvisena päivänä sitten kanadalainen herra Kives tuli sitten neuvotteluun, ei, emme vielä mokanneet.  Yhtiön omisti sen niminen perhe silloin.   Tajakan Repellä ja minulla ei ollut mitään kokemusta levy-yhtiötoiminnasta, mutta se ei iloisia karjalaispoikia hidastanut.  Neuvottelimme Lönkan konttorissa monta tuntia, esittelimme Anttilan säästökuponkeja.  Lupasimme sitten Tukon nimissä tehdä kirjallisen tarjouksen ja toimittaa sen vielä lauantaina, jolloin mies oli poistumassa Suomesta, hänen hotelliinsa.

Lauantaiaamuna olin sopinut että lähden ystäväni Paavon kanssa pilkille Inkooseen, Paavolla oli siihen aikaan sellainen myrkynvihreä Trabant, toimi kuin ajatus ja oli lämmin. Olin pukeutunut valmiiksi pilkkihaalareihin, Nokian kummisaappaisiin ja päässä oli isältä peritty koivistolainen karvareuhka.     Niissä varusteissa sitten hurautimme Kalastajatorpalle, tarkoitus oli pudottaa vain tarjouksen sisältävä kirjekuori respaan.  Mutta, siinäpä se oli herra Kives tupakilla Torpan sisäänkäynnissä, katsoi suhteellisen pitkään meikäläistä, otti kyllä tarjouksen vastaan, mutta ei siitä
sitten kuulunut enempää.   Lapset, jos haluatte olla uskottavia bisneshenkilöitä, pukeutukaa asiallisesti älkääkä menkö Trabantilla tai Mossella työasioille.

Meni aika kauan, ennenkuin K-Telistä kuului mitään, he perustivat sitten oman yrityksen Suomeen joka kasvoi merkittäväksi tekijäksi musiikkimarkkinoilla.  Ensimmäinen toimitusjohtaja otti kyllä meidät aivan vakavasti, aloitimme yhteistyön vaivatta, vaikka minusta ei tullutkaan levymogulia.

Sittemmin Marita Kaasalainen laittoi K-Telin hurjaan lentoon, hänellä oli loistava tiimi, Jorma Leppä-Aro, Jorma Kosonen ja monet muut aloittivat siellä pitkän uran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti