torstai 19. maaliskuuta 2015

Mies joka melkein tapasi Ringon

Taisi olla vuosi 1992, toimme silloin maahan englantilaisen Castle julkaisemia CD-levyjä.  Castle oli julkaissut keväällä levyn kitaristi Nils Lofgrenilta, joka oli kuuluisa enimmäkseen kitaroinnista Bruce Spingsteenin yhtyeessä.  Levy ei ollut mikään jättimenestys Suomessa, arvioisin että ehkä 500 kpl myytiin.

Nils Lofgren tuli sitten myöhemmin kesällä Porin Jazzeihin, Ringo Starr All Star Bandin mukana.  Hän oli ilmoittanut Castlelle että hän haluaa tavata suomalaisen levy-yhtiönsä edustajan.  No hitto, sehän olin minä.  Jälkeenpäin tuli mieleen että olisi pitänyt palkata joku ammattilainen, vaikka Norreksen Lasse päiväksi, siitä olisi tullut hauskaa.

Kesken kesäloman Poriin ja tietysti Jazzin toimistoon, kerroin rehellisesti, että pitäisi saada backstagepassi tuonne Kirjurille.  Nehän nauroi kippurassa siellä konttorilla ja taluttivat ulos. Kännykät olivat edelleen harvinaisia, itselläkin oli vain autopuhelin. Loppujen lopuksi ei ollut mitään keinoa saada pelimanniin yhteyttä.

Keikka oli ja meni, olihan siinä bändissä monta muutakin kuuluisaa rokkaria.

Kuukausi jälkeenpäin levy-yhtiön kautta tuli kysely, miksen tullutkaan tapaamiseen.  Nils Lofgren oli itse käynyt joka portilla siinä lavan sivussa kertomassa, että jos Loponen kyselee, päästäkää sisään. Ei olisi tarvinnut kuin kysyä portinvartijalta niin olisin tavannut myös Ringon.  Olisi siinä ollut maailmantähdillä ihmettä kun näkisivät  suomalaisen levy-yhtiön edustajan.

Lofgren yllätti sitten ja teki myöhemmin marraskuussa kolmen keikan kiertueen Suomessa omalla bändillä, Lontoosta tuli sitten oikea levy-yhtiön kaveri ja tapasimme Lofgrenin Tavastian takahuoneessa.  Mukava tyyppi, noin puolitoista metriä pitkä.  Kävin myös katsomassa Tampereen keikan, siellä tapasin melkein koko Eppu Normaalin, he olivat kovia Nils-faneja.

Ringo taitaa olla edelleenkin sillä samalla kiertueella, ihme äijä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti