torstai 26. maaliskuuta 2015

Otitko lahjuksia ?

Sellainen kysymys tuli eräältä lukijalta, tarjottiinko ostohommissa lahjuksia ja otitko ?  Nythän on nähtävä kolme pointtia, ensimmäinen pointti, toinen pointti ja kolmas pointti.  Hyvä kysymys, onko sulla muita hyviä kysymyksiä?

Asiaa pitää käsitellä joskus ajan kanssa ja peilata kuhunkin aikaan.  Se mikä oli 70-luvulla maan tapa, aiheuttaisi tänä päivänä vakavia seurauksia sekä ottajalle että antajalle.

Pakko tunnustaa, kerran ainakin otin.  Tulin konttorihommiin 1975 ja samana vuonna sain tehtäväksi päästä eroon noin kolmesta tuhannesta LP-levystä.  Kalle Anttila oli sponsoroinut Suomen Olympiajoukkuetta koostamalla LP levyn, johon materiaali oli koottu Yleisradion arkistoista, siellä on mm. Sylvi Saimon huudahdus Helsingin Olympialaisten palkintopallilla.  Hittikamaa.

Levyjä oli ilmeisesti ainakin yritetty myydä ja tuotot ohjattu sitten Olympiajoukkueelle.  Loput levyt olivat jääneet sitten konttorille varaston nurkkaan. Eivät ne olleet enää missään kirjoissa eikä kansissa.

Yritin kaikkeni ja kaikki mahdolliset hintaluokat markan alapuolelta, mutta ei kauppa käynyt.  Sitten sain vastustamattoman tarjouksen Suomen Painonnostoliitolta, jos annan levyt heille, saan vapaalipun kaikkiin Suomessa järjestettäviin painonnostokilpailuihin!  Hieman omatunto kolkutti, mutta kun liitto vielä lupasi hakea levyt, tein diilin.

Vuonna 1976 avasin joka lauantai ja sunnuntai Hesarin, etsin missä olisi painonnostokilpailuja mutta niitä oli aika harvakseen ja jos oli niin sinne oli vapaa pääsy.  Hukkaan meni hyvä lahjus.

Ne levyt jaettiin ilmeisesti palkintoina painonnostokilpailuissa.  Varmaan oli hienoa voittaa sellainen levy.

Yritin löytää levyä discogs. comista jossa kaupataan kaikenlaisia vanhoja levyjä huutokaupalla, mutta ei ole vielä tullut vastaan.  Luulen kyllä että lukijalla Lapinlahdelta on levy kunniapaikalla.

Jälkikirjoitus 8.4.  Löytyihän se sieltä Discogsistakin, muistin kyllä levyn tilausnumeron KALP 1 mutta nimi on Kunnian päiviltä.  Vielä ei ole pörssinoteerausta näkyvissä, ehdottomasti arvo nousee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti